فراخوان پذیرش شتابدهی

شرکت دانش بنیان یعنی چه؟

این روزها کلمه دانش بنیان را زیاد می شنویم. در موقعیت های مختلف و برای کسب و کارهای متنوع این لفظ به کار می رود. بسیاری از شرکت ها در تلاشند تا بتوانند محصول خود را دانش بنیان کنند. زیرا آن ها خوب میدانند دانش بنیانی می تواند چه مزایا و توجهاتی را به خود جلب کند. مثلا استقرار شرکت های دانش بنیان در مناطقی با کاربری مسکونی و یا مزایایی که در خدمت سربازی به همراه دارد. علاوه بر این ها توجهات روزافزونی که به کسب و کارهای دانش بنیان از سمت ارگان های دولتی و غیر دولتی می شود، می تواند دلایل محکمی برای تمایل به دانش بنیان شدن باشد. در این مطلب می خواهیم دانش بنیانی و مفاهیم اصلی آن را بیان کنیم.

شرکت دانش بنیان یعنی چه؟

اگر بخواهیم خیلی کوتاه شرکت دانش بنیان را تعریف کنیم، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش، کاربرد نوآوری و تجاری‌سازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر، با ارزش افزوده فراوان و براساس معیارهای موردنظر قانون تأیید می‌شود. بصورت ساده، شرکت‌های دانش‌ بنیان، شرکت‌هایی هستند که عنصر علم و دانش، بخش جدایی‌ناپذیر آنها محسوب می‌شود.

چرا باید دانش بنیان شویم؟

این روزها بازار دانش بنیانی داغ است و شرکت های بسیاری علاقمندند خود و محصولاتشان را دانش بنیان کنند. دانش بنیان شدن مزایایی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
1. حمایتها و تسهیلات: برای کسب و کارهایی که محصول خود را دانش بنیان می کنند، حمایت ها و شرایط ویژه ای در نظر گرفته است. حمایتهایی از جمله معافیت های مالیاتی و گمرکی، کمک های بلاعوض در بازارهای بین المللی، معافیت های مربوط به دوره سربازی، اعطای زمین برای استقرار کارخانه یا شرکت، اعطای وام های با سود پایین و… برای اکثر کسب و کارها جذاب است. 110 حمایت از شرکت های دانش بنیان وجود دارد که برخورداری از آنها به تعالی شرکت بسیار کمک می کند. 2. توجهات ارگان ها و موسسات دولتی و غیر دولتی به شرکت های دانش بنیان، یکی از دلایل مهم برای اقدام به دانش بنیانی می باشد. در موقعیت های متفاوت، نمود این توجهات دیده می شود؛ چه در اعطای وام ها و تسهیلات و چه در امضای تاییدیه ها و گواهی ها. 3. عبارت دانش بنیان به شرکت ها اعتباری می دهد که روی بحث برندینگ آنها تاثیر بسزایی دارد. بسیاری از شرکت های مطرح با دانش بنیانی بر ارزش خود و محصولاتشان مبالغ بالایی را افزوده اند. این ارزش ها گاهی مادی است و گاهی هم معنوی.

چه محصولی دانش بنیان می شود؟

در سال تعداد زیادی محصول توسط شرکت های مختلف تولید می شود، که گاهی دارای دانش فنی خاص است. دانش فنی خاص یعنی کپی برداری از محصول و تقلید از آن سخت باشد. در نتیجه اگر سطح فناوری محصولتان بالا بوده، کپی برداری از آن دشوار است، تعداد تولید کنندگان کمی برای آن در ایران وجود دارد یا کلا تولید کننده ای ندارد و همچنین در لیست کالا و خدمات ارائه شده برای محصولات دانش بنیان قرار دارد؛ اقدام به دانش بنیان کردن آن کنید. یکسری از محصولات در حال حاضر بازار اشباعی دارند و به همین دلیل دانش بنیان نمی شوند.
محصولاتی دانش بنیان می شوند که هنوز برای آن ها کلونی از تولید کنندگان وجود نیامده باشد. شما با دانش بنیانی چنین محصولی میتوانید در بازار آن پیشرو باشد و همچنین از حمایت هایی که شامل آن می شود، بهره مند شوید.

آیا محصول من دانش بنیان است؟

اگر محصولی دارید که به دنبال دانش بنیانی آن هستید، موارد زیر را در محصول خود بررسی کنید تا احتمال دانش بنیانی آن را متوجه شوید:

1. محصول تولید شده باشد. محصول باید از نمونه اولیه خارج شده باشد و به مرحله تولید رسیده باشد یا حداقل نمونه آزمایشگاهی از آن تولید شده باشد.
2. سطح فناوری اش بالا بوده و کپی برداری از آن سخت باشد. یعنی اگر یک تیم تحقیق و توسعه بخواهند به دانش فنی آن محصول دست یابند، باید شش ماه وقت خود را کاملا به این موضوع اختصاص دهند. محصولی که دارای دانش فنی خاصی نیست و به راحتی در بازار توسط دیگران تولید خواهد شد، نمی تواند دانش بنیان باشد.
3. محصول از ابتدا تا انتها در شرکت خودتان تولید شده باشد. سیر تولید و تکمیل محصول باید در شرکت خودتان انجام گرفته و همچنین مستنداتی که تایید کننده این مسیر باشد نیز در دست باشد.

در مورد خدمات دو نکته را باید در نظر گرفت: اولا باید خدمت به محصول دانش بنیان ارائه شود؛ یعنی خدماتی دانش بنیان می شوند که به محصولات دانش بنیان ارائه شوند. دوما خدمت باید دارای قرارداد و فروش رسمی باشد.

آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان

مراحل دانش بنیان شدن

مراحل دانش بنیانی بصورت زیر می باشد:

1. ثبت نام و تکمیل سامانه
2. ارسال درخواست
3. تکمیل پرسشنامه
4. جلسه مشاوره
5. ارزیابی دانش بنیانی توسط کارگزار
6. اعلام نتیجه

چه مدارک و گواهی هایی برای دانش بنیانی لازم است؟

سه دسته مدارک برای دانش بنیان شدن باید جمع آوری شود:

  • مدارک و اطلاعات مربوط به شرکت. یکسری اطلاعات مربوط به ثبت شرکت، سهامداران، محصول تولیدی و… لازم است که باید دقیق جمع آوری شود.
  • مدارکی که پیچیدگی و سطح فناوری محصول را اثبات می کند و در واقع تاییدی بر عملکرد محصول می باشد. مستنداتی که فناوری محصول را نشان دهد بسیار مهم می باشد.
  • مدارک مربوط به سیر تحقیق و توسعه و آنالیز تولید محصول. همانطور که در بالا اشاره شد، محصول باید توسط خود شرکت تولید شده باشد و این موضوع به وسیله مستنداتی که جمع آوری می شود، تایید می شود.

چه مدارک و گواهی هایی برای دانش بنیانی لازم است؟

Why-Do-Companies-Outsource-Customer-Support

سه دسته مدارک برای دانش بنیان شدن باید جمع آوری شود:

  • مدارک و اطلاعات مربوط به شرکت. یکسری اطلاعات مربوط به ثبت شرکت، سهامداران، محصول تولیدی و… لازم است که باید دقیق جمع آوری شود.
  • مدارکی که پیچیدگی و سطح فناوری محصول را اثبات می کند و در واقع تاییدی بر عملکرد محصول می باشد. مستنداتی که فناوری محصول را نشان دهد بسیار مهم می باشد.
  • مدارک مربوط به سیر تحقیق و توسعه و آنالیز تولید محصول. همانطور که در بالا اشاره شد، محصول باید توسط خود شرکت تولید شده باشد و این موضوع به وسیله مستنداتی که جمع آوری می شود، تایید می شود.

تمایز مهرادتک با دیگر همکاران

یکی از تفاوت های مهم مهرادتک، این است که تیم ما در ابتدا محصول شما را طبق تجربه خود و معیارها می سنجد تا امکان دانش بنیان شدن آن را تعیین کند. اگر محصول شما معیارهای اولیه برای دانش بنیان شدن را نداشته باشد، همان ابتدای کار بدون پرداخت هیچ هزینه ای متوجه می شوید که باید تجدید نظر کنید. تمایز دیگر تیم مهرادتک در خدمت دانش بنیانی این است که ابتدا جمع آوری و آماده سازی مدارک و گواهی های لازم و مستند سازی آنها انجام می شود و سپس برای ارسال درخواست اقدام می شود. این کار باعث می شود در یک زمان کم درخواست شما به بهترین نحو ارائه شود و نشان دهنده آمادگی شما برای ارسال درخواست خواهد بود.
تیم مهراد تک مجموعه ای از افراد متخصص است که در ارتقای محصول برای دانش بنیانی، مشاوره و راهنمایی های لازم را به شما ارائه می دهد و در تمام مسیر از ابتدا تا انتها در کنارتان خواهد بود.

چالش های مسیر

گاهی شرکت ها خودشان اقدام به دانش بنیانی می کنند و شکست می خورند. در این مواقع، کار دانش بنیان شدن بسیار سخت می شود زیرا ارزیابان یکبار موضوع دانش بنیانی این محصول را رد کرده اند و جلب نظر مجدد آنها کار دشواری خواهد بود.

همچنین بعضی از افراد و موسساتی که در این زمینه تجربه و مهارت چندانی ندارند، بدون جمع آوری دقیق اطلاعات مربوطه، سراغ پرکردن فرم درخواست در سامانه می روند. این امر باعث می شود در مدت کوتاهی که برای ارائه مدارک دارند با چالش روبه رو شوند و درخواست آنها با شکست مواجه شود. همچنین روند جمع آوری مدارک و مستندات، باید دقیق و طبق دستورالعمل تعیین شده باشد.

به همین دلیل لازم است برای دانش بنیانی حتما با یک تیم متخصص که تمام مسیر را همراه شماست، مشورت کنید.

چرا مهرادتک

چرا مهرادتک!

پروژه های موفق دانش بنیان ما

تعدادی از شرکت هایی که افتخار همکاری با آنها را داشته ایم در زیر آمده است:

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان پیام دهید.

ثبت درخواست مشاوره رایگان

فرم ثبت درخواست مشاوره رایگان در صفحه "ثبت اختراع و طرح صنعتی"

  • Max. file size: 128 MB.

خدمات °360 مهرادتک

اگر شما هنوز برای ایده یا کسب و کار فناورانه خود طرح کسب و کار تدوین نکرده اید، و یا نیاز به مشاوره در این زمینه دارید؛ با ما در تماس باشید.

رویداد فولادی شو